Fazuľové struky so strúhankou

Konzervované fazuľové struky prehrejeme, precedíme a vysypeme na teplú misu. Strúhanku opražíme na masle a posypeme ňou fazuľu. Všetko polejeme kyslou smotanou. Podávame so zemiakovou kašou.

prejsť na článok

Pestovanie fazule na Slovensku

Fazuľa záhradná je obľúbená strukovina s pomerne vysokými nárokmi na teplo. Zberáme (a po tepelnej úprave konzumujeme) zelené struky alebo dozreté suché semená fazule. Cenná je aj fazuľová „slama“, využiteľná napríklad ako krmivo pre kozy.

prejsť na článok

Zelená fazuľka nesklame

Varenie – Potraviny Struky čerstvej fazuľky patrili kedysi medzi obľúbenú sezónnu zeleninu. A nie náhodou, polievka alebo omáčka na sladkokyslo sú vynikajúce jedlá, na ktoré sa už občas zabúda. No nielen pre chuť, aj pre vlastnosti si táto plodina zaslú

prejsť na článok

Ovocná žemľovka

Varenie – Recepty – Múčniky a dezerty Žemľovka s ovocím ako klasický múčnik chutí teplý i po vychladnutí. Ingrediencie: 6 žemlí 600 ml mlieka 2 vajcia 60 g práškového cukru 60 g roztopeného masla štipka soli 500 g ovocia 20 g masla na poliati

prejsť na článok

Fazuľková polievka s pretlakom

Varenie – Recepty – Polievky Polievku z čerstvých fazuľkových strukov ozvláštni rajčiakový pretlak. Ingrediencie: 300 g očistených fazuľkových strukov masť alebo olej 30 g hladkej múky 1 veľká cibuľa mleté čierne korenie 3 ly

prejsť na článok

Slivkové knedličky zo zemiakového cesta

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Knedličky zo zemiakového cesta so slivkami sú tradičné slovenské jedlo vhodné pre priaznivcov sladkej večere. Ingrediencie: 600 g varených pretlačených zemiakov 200 g hrubej múky Troška soli 30 g masla 1 vajce

prejsť na článok