Konzervované fazuľové struky prehrejeme, precedíme a vysypeme na teplú misu. Strúhanku opražíme na masle a posypeme ňou fazuľu. Všetko polejeme kyslou smotanou. Podávame so zemiakovou kašou.
Fazuľa záhradná je obľúbená strukovina s pomerne vysokými nárokmi na teplo. Zberáme (a po tepelnej úprave konzumujeme) zelené struky alebo dozreté suché semená fazule. Cenná je aj fazuľová „slama“, využiteľná napríklad ako krmivo pre kozy.
prejsť na článokVarenie – Potraviny Struky čerstvej fazuľky patrili kedysi medzi obľúbenú sezónnu zeleninu. A nie náhodou, polievka alebo omáčka na sladkokyslo sú vynikajúce jedlá, na ktoré sa už občas zabúda. No nielen pre chuť, aj pre vlastnosti si táto plodina zaslú
prejsť na článokVarenie – Recepty – Múčniky a dezerty Žemľovka s ovocím ako klasický múčnik chutí teplý i po vychladnutí. Ingrediencie: 6 žemlí 600 ml mlieka 2 vajcia 60 g práškového cukru 60 g roztopeného masla štipka soli 500 g ovocia 20 g masla na poliati
prejsť na článokVarenie – Recepty – Polievky Polievku z čerstvých fazuľkových strukov ozvláštni rajčiakový pretlak. Ingrediencie: 300 g očistených fazuľkových strukov masť alebo olej 30 g hladkej múky 1 veľká cibuľa mleté čierne korenie 3 ly
prejsť na článokVarenie – Recepty – Bezmäsité jedlá Knedličky zo zemiakového cesta so slivkami sú tradičné slovenské jedlo vhodné pre priaznivcov sladkej večere. Ingrediencie: 600 g varených pretlačených zemiakov 200 g hrubej múky Troška soli 30 g masla 1 vajce
prejsť na článok