Požadovaná stránka neexistuje
Ochutnajte 100 % Arabicu najvyššej kvality. Chuť EDIZIONE LIMITATA určuje Etiópska káva, ktorá je charakteristická svojou kvetinovou arómou s tónmi čokolády na pozadí. Káva vytvára výnimočnú sladkú chuť a krásnu arómu. Kúpiš na www.belago.sk. Príspevok
prejsť na článokKáva, ktorá vyvoláva kontroverzie v celom kávovom svete. Je to (alebo nie?) káva piccolo, ktorú si v dnešnom článku bližšie predstavíme.
prejsť na článokSlovenská katolícka charita (https://www.charita.sk/) nakupuje kávu od Zlatého Zrnka. Ak ste nás niekedy stretli na niektorom z podujatí, bola to práve táto zlato-zrnková charitná káva (https://www.charitnyshop.sk/kava-a-caj/charitna-kava/?design), ktorú
1. Mokrá metóda Kávová čerešňa sa rozmliaždi alebo rovno zbaví šupky. Potom sa v bazénoch fermentuje. Vodou dužina zmäkne a odstráni sa. Po odstránení dužiny sa káva v pergamone suší. Usušená káva si dva tri mesiace oddýchne a potom sa zbaví pergamonu. 2
prejsť na článokPán Veselý je na návšteve a pochvaľuje si: - To je ale dobrá káva. - Manžel ju priniesol až z Brazílie , vraví susedka. - Nehovorte! A ešte je teplá.
prejsť na článokKáva môže mať na naše zdravie pozitívny vplyv, a to vďaka obsahu kofeínu a ďalších živín ako sú vitamín B2 (riboflavín) a B3 (niacín), horčík, draslík alebo antioxidanty. Dôležité sú predovšetkým naše návyky pri konzumácii kávy. Niekto si dopraje kvalitnú
prejsť na článokAj po odznení pandémie sa mnohým ľudom nechce vzdať práce z domu. Prekvapivým lákadlom sa však stala káva, ktorá utužuje spoločenské vzťahy už desaťročia
prejsť na článokKáva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.
prejsť na článokVýber správnej metódy spracovania kávy je jedným z najdôležitejších krokov v procese výroby kávy. Spracovanie určuje, aké chuťové vlastnosti bude mať výsledná šálka. Spomedzi spracovania kávových čerešní boduje príprava fermentáciou alebo kvasením. Poďme
prejsť na článok