Energetická certifikácia budovy

Čo je energetický certifikát budovy a na čo slúži? Energetický certifikát a ich cena Certifikaciabudovy predstavuje istý druh dokumentu, ktorý vyjadruje energetickú náročnosť stavby domu alebo nehnuteľnosti. Poskytuje podrobný a dôkladný popis danej stavby o jej stave a energetických predispozíciách. Energetický certifikát budovy sa vypracováva za účelom zaistenia a monitorovania výkonnosti budovy a nákladov vynaložených na energie a na riešenie poklesu skleníkových plynov. Certifikácia budovy taktiež môže poskytnúť účinné riešenia pre zlepšenie energetickej efektívnosti a na zníženie nákladov vynaložených na energie budovy. Ako sme už spomenuli, energetický certifikát budovy slúži na posúdenie energetickej účinnosti budovy. Certifikát poskytuje informácie o množstve energie, ktoré spotrebuje daná budova na vykurovanie, ochladzovanie domácnosti a na osvetlenie a tak ďalej. Poskytuje tiež rôzne odporúčania a návrhy na zlepšenie energetickej účinnosti budovy, ako napríklad riešenia pre modernizáciu izolácie, výmenu starých okien a dverí za energeticky účinnejšie, rekonštrukcia zariadenia na vykurovanie, osvetlenie a fungovanie rôznych iných zariadení využívaných v domácnosti. Výhoda energetickej certifikácie slúži aj pre kupujúcich alebo nájomcov budovy, ktorým pomáha pri rozhodovaní sa medzi možnosťami zvolenia budovy s efektívnejšou a menej náročnou energetickou účinnosťou. Pre získanie tohto certifikátu musíte kontaktovať odborníka v oblasti energetického posudzovania. Certifikáciu budovy si môžete objednať na tejto stránke. Nájdete tam aj kompletný cenník za vyhotovenie energetickej certifikácie budovy. Po vykonaní posudku vám odborníci z tejto spoločnosti vypracujú energetický certifikát budovy na mieru. V niektorých prípadoch môže byť táto certifikácia budovy povinná. Najmä pre niektoré určité typy budov, alebo napríklad pri predaji alebo prenájme nehnuteľnosti. Článek Energetická certifikácia budovy se nejdříve objevil na Lipt.

  • Web: Lipt
  • Aktualizované: 6.12.2023
prejsť na článok

Výstavba nové budovy společnosti Goldpress

Připravujeme výstavbu nové budovy s většími výrobními prostory a lepším místem pro administrativu.

prejsť na článok

Energetický certifikát budovy

Energetický certifikát budovy podľa aktuálnych legislatívnych požiadaviek : ku kolaudácií k predaju po významnej obnove možnosť priamej konzultácie Dokument pripravený bez nutnostivypĺňania zložitých formulárov, zasielania výkresov a fotografií s neistý

prejsť na článok

Energetická trieda spotrebičov a nové energetické štítky od 2021 – pozrite si, čo sa zmenilo

EÚ mení v r. 2021 energetické štítky a zavádza nové energetické triedy pre elektrospotrebiče. Pozrite si, ako budú vyzerať, a ktorých spotrebičov sa zmena týka.

prejsť na článok

Murálna maľba v Trenčíne

Profesionálni umelci Kristína Migašová zo Slovenska a Lorenzo Tonda z Talianska skrášlili fasádu budovy. Ako vyberali tému a čo zobrazuje maľba?

prejsť na článok

Radu Teacă - Rozhovor s architektom

Architektúra musí byť umením. Scénografia a atmosféra rozvíjajú vnemy a pocity. Pre architekta Radu Teacă budovy znamenajú viac ako len vonkajší obal.

prejsť na článok