ELÁN oslávi 70. narodeniny Joža Ráža a Vaša Patejdla v Prahe a v Bratislave

Jedna z najpopulárnejších a najúspešnejších československých kapiel Elán od roku 2018 nekoncertujte. Na budúci rok však odohrá dva výnimočné halové koncerty. V piatok 20. septembra 2024 vystúpi v O2 aréne v Prahe a o týždeň neskôr v TIPOS aréne – Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Ojedinelý návrat na pódiá má výnimočný dôvod – oslavy 70. narodenín speváka a basgitaristu Joža Ráža a speváka a klávesistu Vaša Patejdla. Obaja pred päťdesiatimi piatimi rokmi kapelu zakladali. Predpredaj vstupeniek na koncerty ELÁN 70 sa spustil v utorok 9. mája o 20:00 na stránkach www.elan.sk (Bratislava) a www.elan.cz (Praha). Tip redakcie: Dámske a pánske peňaženky na festival, koncert aj k vode dizajnové, vodeodolné a ľahké „Fanúšikovia, ktorí milujú hudbu Elánu, dostávajú unikátnu možnosť zažiť kapelu ešte dvakrát naživo. A to napriek tomu, že väčšina z nich v to ani nedúfala. Skupina totiž ohlásila koniec svojej koncertnej kariéry. Páni ale stále majú elán na rozdávanie a chcú sa oň podeliť s poslucháčmi a osláviť tak narodeniny. Fanúšikovia si budú môcť s Elánom zaspievať skladby, ktoré ich sprevádzali veľkou časťou života,“ povedal manažér Elánu Michal Čimera. Ten zároveň dodal, že kapela neplánuje ďalšie koncerty. Elán Elán odohral svoje posledné turné v roku 2018, kedy svoje veľkolepé československé halové a open air koncerty plné vizuálnych efektov a projekcií skončil vo vypredanej pražskej O2 aréne. Kapela sa vtedy rozrástla o dychovú sekciu, sláčiky aj vokalistky. Jožo Ráž potom vyhlásil, že chce skončiť na vrchole slávy, i keď pripustil, že by sa mohol s muzikantami ešte niekde objaviť, ak k tomu bude skutočne výnimočný dôvod. Skupina Elán vznikla v roku 1968. Vydala pätnásť štúdiových albumov, päť anglických albumov a viacero kompilácií. Za ich predaje získala kapela neuveriteľných 25 platinových platní. Koncert Elánu na Letnej si nenechalo ujsť 80 tisíc fanúšikov. Československé legendy v roku 2007 vypredali aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku. Piliermi kapely sú Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev), ktorí spoločne skladajú piesne. Facebook event Praha: https://www.facebook.com/events/611507730996475Facebook event Bratislava: https://www.facebook.com/events/903465424042059 The post ELÁN oslávi 70. narodeniny Joža Ráža a Vaša Patejdla v Prahe a v Bratislave appeared first on anymag.

prejsť na článok

BHB ELÁN prepisuje históriu. Miniligu vyhralo piatykrát v rade

Víťazom Prašickej miniligy 2023/2024 sa po piatykrát v rade stalo mužstvo BHB Elán. Rozhodol o tom posledný hrací deň.

prejsť na článok

Stín - Heroldová Joža

Psychologický román rozvíjí příběh dvou rekreantů, muže a ženy, přímých účastníků Slovenského národního povstání, které na cestě do Bulharska sblíží vzpomínky na minulost... v češtine, obal, tvrdá väzba, 160 strán

prejsť na článok

Prehliadač Chrome dostane nový dizajn. Pozrite sa, ako bude vyzerať. Pribudnú aj nové funkcie

Internetový prehliadač Google Chrome tento mesiac oslávi svoje 15. narodeniny. Za tie roky spoločnosť Google priniesla obrovské množstvo užitočných aktualizácií, ktoré zmenili Chrome na rýchlejší, bezpečnejší a spoľahlivejší prehliadač.   Tento rok sa pod

prejsť na článok

FOTO: Po povodniach v Alpách Dunaj v Bratislave dosiahol 1. povodňový stupeň

Európu zovrelo mimoriadne nepriaznivé počasie. Početné búrky vo viacerých krajinách spôsobili obrovské škody. Doslova vidieť to môžeme aj na Slovensku, najmä teda v Bratislave. Dunaj totiž vystúpil na 1. stupeň povodňovej aktivity.

prejsť na článok

Nájdete to iba kúsok od Bratislavy: Táto narodeninová šou bude stáť za to

BRATISLAVA - Už niekoľko desaťročí je Familypark neďaleko slovensko-rakúskych hraníc obľúbeným miestom zábavy pre celé rodiny. Tento rok oslavuje narodeniny a na hostí bude čakať ešte viac zážitkov ako zvyčajne.

prejsť na článok