Domáca plastelína vo farbe pleti

Aj vaše deti tak zbožňujú plastelínu? Naši si ju pýtajú často a hrajú sa s ňou naozaj dlho. Väčšinou som kupovala domácu plastelínu v materskom centre ale už dlhšie ju nemali a tak som naposledy kúpila aj v obchodebola však pestrofarebná a krikľavá. Ale ja som chcela pre deti niečo viac, túžila som po hnedých odtieňoch a tak som sa konečne odhodlala a urobili sme si domácu plastelínu vo farbe pleti. Recept je jednoduchý a svojou konzistenciou by som povedala, že je lepšia ako tá kupovaná. Tak neváhajte a urobte si aj vy tú svoju POTREBUJETE: 2 aj 3/4 šálky hl. múky 3 lyžice vínneho kameňa 1/2 šálky soli 3 lyžice rastlinného oleja 2 šálky horúcej vody potravinárske farbivo Plastelínu nevarím, používam len horúcu vodu. Ak nemáte vínny kameň použite kľudne 2 lyžice octu a vtom prípade by som dala len 1,5 až 2 lyžice oleja. POSTUP: Všetky suché ingrediencie zmiešajte a potom pridajte olej a nakoniec horúcu vodu. Akonáhle má cesto konzistenciu plastelíny, nie je príliš lepivé alebo drobivé a na dotyk hladké, rozdeľte ho na vami zvolený počet odtieňov pleti. (3-5 guliek stačí). Pridajte do každej guľky farbivo a dobre zapracujte. Ide o odtiene pleti takže aká intenzita sa vám bude páčiť tak zapracujte Skladujte vo vzduchotesnej nádobe, ja dávam do špajzy kde mám chladnejšie. Nám vydrží takto veľmi dlho. Potravinárske farbivo: Pri farbive z obchodu vám postačia tri základné farby červená, modrá, žltá a namixujete si odtieň hnedej aký sa vám páči alebo aký potrebujete. Ak máte menšie dieťatko vyskúšajte tip na prírodné potravinárske farbivo. TIP na domáce prírodné farbivo: Do hrnca dajte 1/2 šálky vody a pridajte 4 lyžice kakaového prášku. Dusíte cca 10-15 minút. Zmes potom precedíte a necháte vychladnúť. Rovnako tak viete experimentovať aj so škoricou, kurkumou alebo kávou či inými. Do výroby domácej plastelíny nezabudnite zapojiť aj malých pomocníkov. Zapracovanie farbiva do plastelíny bude pre nich veľká zábava The post Domáca plastelína vo farbe pleti appeared first on Diverza.

prejsť na článok

Nesprávne techniky čistenia pleti.

Častokrát sa nás pýtate na kozmetické triky a rady ako sa starať o svoju pleť čo najlepšie a najdôkladnejšie. Ešte častejšie Vám odpovedáme, že základným kľúčom správnej a efektívnej starostlivosti o pleť je podceňované ČISTENIE pleti. V tomto blogu sa bu

prejsť na článok

Sex rôznych kultúr a farieb pleti

Sex so ženami rozmanitých rás, farieb pleti a kultúrnych zázemí - ktorý je ten najlepší? Môžem poskytnúť svoj subjektívny názor .. odskúšať musíte sami.

prejsť na článok

Čistenie pleti

The post Čistenie pleti appeared first on Kozmetika Petržalka.

prejsť na článok

Čaro a sila masážnych olejov.

Už je to nejaký ten čas, čo som podľahla kúzlu pleťových olejov. Pôžitok z olejov si doprajem každý deň. Milujem ich vôňu, ale aj pocit na pleti, ktorý sa vďaka účinným zložkám pri masáži naplno rozvinie. Majú veľkú silu aj účinnosť a sú prospešné pri mno

prejsť na článok

Čistenie pleti žehličkou

Niektoré galvanické, mikroprúdové a ultrazvukové žehličky na pleť a ultrazvukové špachtle majú režim čistenia.  Na čistenie pleti sa používajú čistiace emulzie alebo čistiace tonikum.

prejsť na článok