Darčeky, darčeky!

Práve som dočítala článok na tému darčekov a psychológie obdarovávania. Už je ten čas v roku, keď všetci začínajú myslieť na darčeky :) Ja si už pár mesiacov dopredu spravím zoznam ľudí, ktorých chcem obdarovať a k ich menu si priebežne pripisujem nápady. Môžem sa tak tešiť na Vianoce ešte dlhšie. Dávno sa vie, že oveľa väčší pocit šťastia pri darovaní pociťujú tí, čo obdarúvávajú, než tí, čo dostanú darček. Aj keď je to presne to, po čom túžili. Sme už tak biologicky naprogramovaní. A tento mesiac je skvelou príležitosťou na posilnenie svojej endorfínovej energie a obdarovať niekoho (čo najviac ľudí, aj cudzích :)) Vždy som sa snažila vybrať darček podľa záujmov daného človeka, jeho osobnosti a želaní (som radšej, keď mi nepovedia, čo presne chcú, lebo ma baví vymýšľať im ideálny darček). Preto pre mňa bola veľmi zaujímavá informácia, že ak človek dostane darček, ktorý akosi vyjadruje osobnosť darcu, cíti sa s ním viac spriaznený. Akoby spolu zdieľali tajomstvo, ktoré ich vzájomne zbližuje. Takto som nad tým nikdy nepremýšľala, ale má to niečo do seba. Ak budete teda chcieť s niekým posilniť vzájomné vzťahy, môžete mu darovať niečo, čo vyjadruje vás a vašu osobnosť. Ale, malo by to byť zároveň niečo, čo sa aj jemu bude páčiť. Teraz mi napadlo, že ak poznáte niekoho, kto rád pije pivo a vy pochádzate z Banskej Štiavnice, mohli by ste mu dať krígeľ s vyobrazením mesta! Určite si na vás spomenie vždy, keď ho zočí (je otázne či v dobrom, keďže taký pohár je trochu príliš turistický na Vianoce...ahaha) No, ak ste náhodou členom štiavnického Baníckeho spolku, a vaša kamarátka obľubuje turistiku, môžete jej dať čelovú žiarovku - baníci ju potrebujú a ona ju využije pri trekoch po tmavých Štiavnických vrchoch. Najlepšie dary, ktoré si obdarovaný navždy zapamätá sú však podľa všetkých výskumov zážitky. Tu vám samozrejme budem navrhovať zážitky organizované v Banskej Štiavnici. Napríklad Mystery Dinner v ponuke spoločnosti Urban games, kde môžete vyriešiť vraždu. Alebo ski pasy do ski centra Salamandra, ktoré je rovno pri Banskej Štiavnici, kde sa môžete cez deň zabaviť. Alebo romantický pobyt v Hoteli Grand Matej, kde môžete dýchať atmosféru historického centra Banskej Štiavnice. Či večeru pri sviečkach v reštaurácii Matej, kde si vychutnáte úžasné jedlo aj regionálne víno. Alebo lístky do múzeí, na výstavy a divadelné podujatia či koncerty, ktoré sa v Banskej Štiavnici organizujú. Možností je neúrekom :) Ak však preferujete tradičné darčeky ako sú knihy (moje obľúbené darčeky) alebo sviečky, dekorácie, darčekové predmety, hračky, či oblečenie, nevynechajte hlavnú ulicu a chodník Trotuár plný obchodíkov, kde si zaručene vyberiete všetky darčeky pre svojich blízkych.

prejsť na článok

Tipy na darčeky ku krstu

Dostali ste pozvanie na krst a netušíte, aký darček dieťaťu priniesť? Krst je jedinečná rodinná udalosť. Je začiatkom cesty dieťa k jeho viere. Krst sa nielen v našom regióne spája s oslavou a k tej patria často aj darčeky. Nie sú to však obyčajné darčeky

prejsť na článok

Vianočné darčeky

V škótskej rodine: - Detičky, už ste si pozreli darčeky? - Áno, áno! - Tak ich pekne zabaľte, aby sa do budúcich Vianoc nezaprášili.

prejsť na článok

Darčeky nečakaj

Keďže Ježiško má prievan v oku, na darčeky čakaj do ďalšieho roku. A ak ti to rozum v hlave neberie, o rok sa na teba opäť vyserie.

prejsť na článok

Darčeky od Ježiška

Malý Paťko pri stromčeku: - Mami, všetky darčeky mi priniesol Ježiško? - Samozrejme, a kto iný? - To znamená, že vy dvaja ste sa na mňa úplne vysrali?

prejsť na článok

Darčeky nebudú

Otec hovorí deťom: - Keď som bol ja malý, boli sme takí chudobní, že môj otec na Štedrý večer vyšiel von s puškou, trikrát vystrelil, prišiel dovnútra a povedal: Darčeky nebudú, lebo Ježiško spáchal samovraždu!

prejsť na článok