Čo ti pomôže rozpoznať skutočne ekologický produkt?

Ekologické produkty sa v obchodoch objavujú čoraz častejšie, preto vedomie o ekológii stále viac motivuje ľudí k výberu produktov, ktoré chránia naše životné prostredie. Čo ti pomôžete rozpoznať skutočne ekologické produkty ak si chceš nakupovať online alebo v kamennom obchode? Existuje niekoľko kritérií, ktoré by vám mali pomôcť identifikovať takéto produkty a podporiť trvalo udržateľný nákup: Certifikácie a Označenia Zloženie produktu Obal a balenie Testovanie na zvieratách Dlhodobá udržateľnosť Certifikácie a Označenia Prvým tvojim krokom bude hľadať označenia a ekologické certifikáty. Certifikát Ekologická kozmetika môže byť dôležitým indikátorom, že produkt spĺňa určité environmentálne normy. Iné certifikácie zahŕňajú napríklad BIO, Fair Trade a Šetrné k životnému prostrediu. Zloženie Produktu Skutočne ekologický produkt by mal obsahovať prírodné zložky a minimálne množstvo škodlivých chemikálií. Preto sa vyhýbaj produktom s dlhým zoznamom syntetických látok a chemikálií, ktoré môžu negatívne ovplyvniť životné prostredie a tvoje zdravie. Obal a Balenie Obal a zabalenie je dôležitý začiatok. Skutočne ekologický produkt je zabalený v recyklovateľnom materiáli alebo materiáli, ktorý potom minimalizuje jeho environmentálny odtlačok. Menej balenia znamená nižšiu spotrebu materiálov a nižší množstvá odpadu. Snaž sa preto vyhýbať produktom v neekologickom obale alebo balení z extrémne ťažko recyklovateľných materiálov. Testovanie na Zvieratách Vyhýbaj sa produktom, ktoré testujú na zvieratách. Testovanie na zvieratách je dôležitou témou nielen v oblasti ekologických produktov ale aj etiky. Inými slovami, produkty, ktoré boli testované na zvieratách, predstavujú etický a environmentálny problém. Dlhodobá Udržateľnosť Ekologický produkt by mal mať dlhodobú udržateľnosť v mysli. Preto hľadaj produkty trvalo udržateľné výroby a recyklovateľné po spotrebe. Dobré produkty by nemali prispievať k znečisťovaniu životného prostredia. Značka Tierra Verde Ak hľadáš ekologické produkty na našom trhu, nezabudni si všimnúť Česko-slovenského výrobcu eko drogérie a eko kozmetiky Tierra Verde. Táto značka je známa svojou snahou o trvalú udržateľnosť a kvalitu. Okrem toho, podporou miestnych ekologických značiek prispievaš k ochrane životného prostredia a zároveň získaš kvalitné ekologické produkty. Na záver nezabudni, že pri nákupe produktov máš byť kritickí a dávať prednosť ekologickým možnostiam. The post Čo ti pomôže rozpoznať skutočne ekologický produkt? appeared first on KAZUE.

prejsť na článok

Vyberáte stavebnú firmu? Na toto si dajte radšej pozor!

Ak chcete, aby sa splnili vaše plány o vysnívanom bývaní, s výberom sa neponáhľajte. Vyberte si firmu, ktorej môžete dôverovať. Ako rozpoznať kvalitnú stavebnú firmu od neprofesionálov?

prejsť na článok

Zelená cesta nízkoenergetický a ekologický dom na kľúč

V súčasnosti sa stále viac ľudí zaujíma o udržateľný a ekologický spôsob života. Tento trend sa odráža aj v oblasti stavebníctva, kde sa vyrába nízkoenergetický a ekologický dom na kľúč a je stále populárnejší. Ak sa aj vy rozhodnete postaviť si dom, môže

prejsť na článok

Ekologické balenie v praxi: Pozrite sa, ako balí 7 úspešných e-shopov

Do čoho balí Econea, Tierra Verde, Notino a 4 ďalšie e-shopy, ktoré sa rozhodli baliť ekologicky?

prejsť na článok

5 vecí, ktoré zohľadniť pri prechode na ekologický riad

Uvažujete, že plastový riad nahradíte ekologickým? Skvelá myšlienka. V článku popíšeme 5 hlavných špecifík ekologického riadu a urobíme vám jasno v eko pojmoch.

prejsť na článok

Ekologický riad nahradí ten plastový. Má veľa výhod, ale len pár nedostatkov

Do roku 2021 zmizne z predaja jednorazový plastový riad. Ekologické alternatívy ale kúpite už dnes. Čo by ste o nich mali pred nákupom vedieť?

prejsť na článok