Čo je fermentovaná káva

Výber správnej metódy spracovania kávy je jedným z najdôležitejších krokov v procese výroby kávy. Spracovanie určuje, aké chuťové vlastnosti bude mať výsledná šálka. Spomedzi spracovania kávových čerešní boduje príprava fermentáciou alebo kvasením. Poďme sa spoločne pozrieť na to, čím je fermentovaná káva taká výnimočná!

prejsť na článok

Káva piccolo, existuje alebo nie?

Káva, ktorá vyvoláva kontroverzie v celom kávovom svete. Je to (alebo nie?) káva piccolo, ktorú si v dnešnom článku bližšie predstavíme.

prejsť na článok

Robiť kávu najlepšie, ako sa dá, znamená robiť kávu pre ľudí

Slovenská katolícka charita (https://www.charita.sk/) nakupuje kávu od Zlatého Zrnka. Ak ste nás niekedy stretli na niektorom z podujatí, bola to práve táto zlato-zrnková charitná káva (https://www.charitnyshop.sk/kava-a-caj/charitna-kava/?design), ktorú

prejsť na článok

Káva z Brazílie

Pán Veselý je na návšteve a pochvaľuje si: - To je ale dobrá káva. - Manžel ju priniesol až z Brazílie , vraví susedka. - Nehovorte! A ešte je teplá.

prejsť na článok

Káva na zaspanie

Káva na rýchle zaspanie zdarma! Zn.: Návšteva u vás.

prejsť na článok

Aká je káva z Indonézie?

Káva z Indonézie je rovnako rôznorodá a pestrá ako krajina sama. Kúpite tu najdrahšiu kávu sveta ale i lacnú zemitú robustu. Prezradíme vám, prečo je to tak a ktorú indonézsku kávu sa oplatí ochutnať.

prejsť na článok