Chata Plesnivec

Najľahší výstup na chatu Plesnivec je z Tatranskej Kotliny cca. 16km od našich Apartmánov Sileas. Je to zelený značkovaný chodník. Chata Plesnivec sa objaví približne po dvojhodinovom výstupe, záleží od zdatnosti turistov. /cca 2:30 h/. Nenáročná túra, ktorú zvládnu aj rodičia s deťmi a pritom ponúka krásne pohľady na Belianske Tatry. Chata Plesnivec / 1290m n.m./ je jedinou obývateľnou chatou v Belianskych Tatrách. Je tam aj parkovisko, ak sa rozhodnete ísť na túru autom. Ak by ste sa chceli dopraviť autobusom, premávajú tam priame spoje z Tatranskej Lomnice. Tatranská Kotlina je malebná osada, kde sa nachádza aj Belianska jaskyňa či zábava, hlavne pre deti v Spider parku. Po zelenom chodníčku cesta stúpa do kopca. Ďalšia cesta je už veľmi príjemná. Dostanete sa na pohodlnú, len mierne stúpajúcu, miestami lesnú cestu v úbočí Belianskych Tatier, vedúcu až k chate Plesnivec. Vďaka vápencovému podložiu tu môžeme obdivovať pestrú horskú flóru. Vrátane mnohých vzácnych chránených druhov. Cestou sú rozmiestnené lavičky, kde sa dá sadnúť a oddýchnuť. Po celej trase je krásny výhľad na osadu Tatranská Kotlina a okolie. Vidieť Lendak, Maguru, z vyšších miest Lomnický štít a Kežmarský štít. Počas celej trasy môžete obdivovať Belianske Tatry. Krásne využitie dňa pre relax, vrelo odporúčam! Lucia, recepčná Príspevok Chata Plesnivec je zobrazený ako prvý na Apartmány Sileas.

prejsť na článok

Chata Čučoriedka

Chata Čučoriedka Litmanová Ski areál, Chata č. 9 Pieniny - Chata Čučoriedka Litmanová Ski areál, Chata č. 9 Pieniny. Ski Faklovka Litmanová ubytování Chata Čučoriedka Litmanová. Ubytování v Litmanové Chata Čučoriedka Ski Faklovka.

prejsť na článok

Cyklopotulky s RTVS Liptov a Chata Magurka

Príspevok Cyklopotulky s RTVS Liptov a Chata Magurka je zobrazený ako prvý na Chata Magurka Nízke Tatry.

prejsť na článok

1.Máj a 8.Máj

V nedeľu (1.5.) a (8.5.) bude chata Hrešná otvorená od 10:00 do 20:00 The post 1.Máj a 8.Máj appeared first on Chata Hrešná.

prejsť na článok

Hlavná chata

The post Hlavná chata appeared first on Hotel Björnson Jasná.

prejsť na článok

Chata Magurka v podcaste a článkoch o Nepoznanom Liptove

Príspevok Chata Magurka v podcaste a článkoch o Nepoznanom Liptove je zobrazený ako prvý na Chata Magurka Nízke Tatry.

prejsť na článok