Bryndzové pirohy

Milujem bryndzu a ešte viac zbožňujem bryndzové pirohy! Keď som ich raz doma skúšala pripraviť, nedopadlo to úplne najlepšie. Ale dala som im druhú šancu a teda poviem vám, že lepšie rozhodnutie som urobiť nemohla Recept som našla na internete, myslím že podľa Coolinari, ale pomer surovín sa mi veľmi nepáčil, tak som si ho prispôsobila a dopadlo to vynikajúco! Čo na to budeš potrebovať? 500 g špaldovej celozrnnej polohrubej múky2 vajcia 100-200 ml vody (podľa hustoty cesta)štipka soli500 g zemiakov125 g bryndze2 PL ricotty Postup: Zemiaky ošúpeme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäknút.Popučíme ich na jemnú kašu a necháme trochu vychladnúť.V miske alebo na pracovnú dosku dáme múku, v ktorej urobíme jamku a pridáme časť zemiakov (asi 2-3 kopcovité lyžice) a vajíčko.Cesto vymiesime, pridávame vodu podľa hustoty a nezabudneme pridať aj štipku soli.Keď je cesto hladké a vymiesené rozdelíme ho na 2 časti a vyvaľkáme na pomúčenej doske.Pohárom vykrojíme kolieska a do každého z nich dáme bryndzovú náplň, ktorú sme pripravili zmiešaním zvyšných zemiakov, bryndze a ricotty (môžete pridať aj pažítku alebo nasekanú vňať jarnej cibuľky).Naplnené kolieska preložíme na polovicu tak, aby sme pri prekladaní nestlačili stred s náplňou a okraje k sebe pritlačíme (mne sa osvedčilo popritláčať vidličkou a spoj ešte raz orezať pomocou pohára, ktorým sa vykrajovali kolieska z cesta).Takto pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.Podávame s opečenou slaninkou, cibuľou a kyslou smotanou alebo ricottou. Podarili sa neskutočne! Prvýkrát som ich vyskúšala s ricottou namiesto kyslej smotany a veeeľmi sme si pochutnali. Vyskúšaj tento recept aj ty a napíš mi do komentára, či si si ho tiež obľúbil/a Ak hľadáš ďalšie inšpirácie na obedy či večere, klikni TU. The post Bryndzové pirohy appeared first on Food By Tinka.

prejsť na článok

Hľadáme najlepšie bryndzové halušky na Slovensku

Bryndzové halušky sú zdanlivo jednoduché a tradičné jedlo, ktoré Slovensko preslávilo v širokom okolí. Bohužiaľ, kuchárske umenie, ktoré bryndzové halušky vyžadujú, často v reštauráciách chýba. Áno, halušky nájdete na každom druhom menu, ale málokedy ide

prejsť na článok

Ploská cez Čierny Kameň Veľká Fatra

Vrch Ploská sa nachádza na hrebeni pohoria Veľká Fatra. S jeho nadmorskou výškou 1532 m n.m. sa radí medzi šiesty najvyšší vrch Veľkej Fatry. Najvyšší vrchol je Ostredok (1596 m n.m.). Veľká Fatra vyniká rozsiahlymi plochami holí, skalnatými útvarmi a zac

prejsť na článok

Rozhľadňa Marhát Považský Inovec

Marhát sa nachádza na obcou Nitrianská Blatnica, v pohorí Považský Inovec, na rozhraní Ponitria a Považia. Je najvyšším vrcholom južnej časti geomorfologického celku Krahulčie vrchy, s výškou 748 m n.m. Druhým najvyšším a veľmi zaujímavým vrcholom tohto c

prejsť na článok

Roháčske plesá Západné Tatry

Roháčske plesá sú nádherné a jedinečné plesá nachádzajúce sa v Západných Tatrách. Je to v podstate sústava plies s lokalizáciou v Roháčskej doline, nad plesami sa vypínajú vrchy ako Ostrý Roháč, Plačlivé alebo Tri Kopy. Táto časť Slovenska je pre nás srdc

prejsť na článok

Liptovská Mara a Havránok

Liptovská Mara je druhá najväčšia vodná nádrž na Slovensku, prvenstvo drží Oravská priehrada. Pri výstavbe vodnej nádrže Liptovská Mara bolo zaplavených 13 obcí, z toho 12 úplne. Havránok je archeologická lokalita nad priehradným múrom Liptovskej Mary a t

prejsť na článok