Blíži sa ďalšia „astro“ udalosť: ZATMENIE SLNKA 2023. Ktoré krajiny ho budú môcť pozorovať?

O pár týždňov nastáva ďalšia zaujímavá a krásna astronomická udalosť, a tou je prstencové zatmenie Slnka. Nebude ho však pozorovať celý svet, ale iba niektoré krajiny. Ktoré to budú a je medzi nimi aj Slovensko? 

prejsť na článok

Degustácia vo vinici 12.5.2023

PREDPREDAJ Čo môže byť lepšie ako vychutnať si skvelé jedlo a ešte lepšie vína pri západe slnka v prírode, priamo tam kde sa rodia? Intímna atmosféra, dobrá hudba a slnkom zaliate malokarpatské vinice – aj taká je Degustácia vo vinici ? Degustácia v

prejsť na článok

Adventné kalendáre 2023 – 25+ tipov na tie najzaujímavejšie

Vianočné obdobie sa nezadržateľne blíži a spolu s ním narastá aj naše odhodlanie nakúpiť čo možno najlepšie a najkrajšie vianočné darčeky. Hitom posledných rokov sa stali netradičné adventné kalendáre. Stále ide o netrpezlivé a tajomné otváranie okienok,

prejsť na článok

15:42 Prezident Kiska podpísal novelu zákona o cestnej premávke, vďaka ktorej budú cyklisti môcť...

15:42 Prezident Kiska podpísal novelu zákona o cestnej premávke, vďaka ktorej budú cyklisti môcť obmedzene jazdiť aj s pol promile alkoholu. (tasr)

prejsť na článok

Noc literatúry 2023

Noc literatúry 2023 sa blíži. Už 17. mája sa na vás budeme tešiť v krásnych nových priestoroch SNG. Rezervujte si tento májový večer v kalendári a vydajte sa s nami na literárnu cestu naprieč Európou, ktorou vás budú sprevádzať slovenské herečky a herci.

prejsť na článok

Prvý ničivý hurikán sezóny dnes zasiahne pevninu. Idalia sa blíži k Floride

Hurikán Idalia sa blíži k Floride. Dosiahnuť môže dokonca až štvrtú kategóriu. Prvý ničivý hurikán tak začína tohtoročnú sezónu poriadne zostra.

prejsť na článok