Benefity detského plávania

Vytvoríte si spolu zážitky: Plávanie s dieťatkom je skvelý spôsob, ako vytvoriť špeciálne puto a vybudovať si silný vzťah. Plavanie je zábavná aktivita, ktorá môže pomôcť vybudovať lásku dieťaťa k vode a poskytnúť mu cenný zážitok zo zblíženia s rodičom. Raný fyzický vývoj: Plávanie pomáha rozvíjať svalovú silu, koordináciu a kardiovaskulárnu kondíciu. Plávanie posilňuje svaly a tonizuje telo zapojením všetkých hlavných svalových skupín. Rozvoj motorických zručností : Učenie sa akejkoľvek fyzickej činnosti alebo zručnosti pomáha bábätkám rozvíjať ich motorické schopnosti. Zlepšenie dýchania: Pobyt vo vode podnecuje deti k hlbšiemu dýchaniu, čo môže pomôcť zlepšiť ich dýchací systém. Podpora rozvoja mozgu a reči : Plávanie stimuluje zmysly, čo je dôležité pre skorý vývoj mozgu a celkového tela. Rytmický pohyb pri plávaní pomáha deťom spájať určité slová s určitými pohybmi, čo môže pomôcť pri osvojovaní si jazyka v ranom veku. Navyše sa detičky učia tradičné riekanky. Zlepšený kognitívny rozvoj: Učenie hrou zvyšuje koncentráciu, koordináciu, kreativitu a podporuje dobré duševné zdravie. Sociálny rozvoj: Plávanie je skvelý spôsob, ako sa bábätká naučia komunikovať s inými deťmi a dospelými v hravom a podpornom prostredí. V prítomnosti iných detí sa môžu naučiť deliť sa, striedať sa a hrať určité hry v bazéne. Zlepšenie imunitného systému: Pravidelný pobyt vo vode môže pomôcť naučiť telo dieťaťa lepšie bojovať proti chorobám. Navyše je dieťatko otužilejšie. Lepší spánok: Po plávaní sú deti unavené a väčšinou potom výborne spia. Zlepšuje sa aj nočný spánok. Učenie sa bezpečnosti vo vode: Skorým zoznámením dieťaťa s vodou sa lepšie oboznámi s bezpečnostnými otázkami a postupmi a je menej pravdepodobné, že počas núdzovej situácie spanikári. The post Benefity detského plávania appeared first on Plavecké Jasličky Žabka.

prejsť na článok

Pozvánka na slávnostné otvorenie detského ihriska na Príjazdnej

Milí priatelia, srdečne vás pozývame na slávnostné otvorenie nového detského ihriska na Šinkovskom, ktoré sme vybudovali v spolupráci s rodičmi zo Šinkovského.

prejsť na článok

Hľadáme dobrovoľníkov na dokončenie detského ihriska

Milí priatelia a podporovatelia, blížime sa k vyvrcholeniu nášho projektu, kedy by nás veľmi potešilo ak by ste si našli čas a prišli nám pomôcť pri dokončovacích prácach v rámci budovania nového detského ihriska na Šinkovskom, ktoré realizujeme v spolupr

prejsť na článok

Výuka plávania

Farár učí mníšku plávať: - Otče, naozaj sa utopím, ak vyberiete váš prst von?

prejsť na článok

Blondínka a plávanie

Blondínka sa pýta inštruktora plávania: - A naozaj, keby ste zo mňa vytiahli prsty, tak by do mňa natiekla voda a utopila by som sa?

prejsť na článok

Plávanie pre deti Covid 19 aktuálne informácie o kurzoch

Podmienky vstupu na kurzy plávania  aktualizované 01.08.2022 Podmienky v Plaveckých jasličkách Žabka. Rodičom s deťmi, ktorí nebudú mať zaplatený kurz dopredu ( najneskôr 7 dní pred nástupom na kurz) nebude umožnení vstup na bazén. Na kurzy plávania detí

prejsť na článok