Banky uvoľňujú opatrenia, hypotéky sa vracajú do normálu

V súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 viaceré banky upravovali podmienky poskytovania hypotekárnych úverov. Situácia sa postupne vracia do normálu. Nový koronavírus SARS-CoV-2 a pandémia ochorenia, ktoré spôsobuje, prudko zasiahla aj finančný svet. Na vyhlásenie mimoriadnej situácie a núdzového stavu v SR reagovali niektoré banky sprísnením podmienok poskytovania úverov. Opatrenia bánk sa postupne uvoľnujú naspäť. Nižšie [] The post Banky uvoľňujú opatrenia, hypotéky sa vracajú do normálu appeared first on Ing. Peter Macinský.

prejsť na článok

Ktoré banky za vás zaplatia poplatok za predčasné splatenie hypotéky?

Banky naďalej pokračujú v boji o hypotekárnych klientov. Aj vďaka tomu máme na Slovensku historicky najnižšie úrokové sadzby na hypotékach. Niektoré banky pri refinancovaní hypotéky ešte stále preplácajú poplatok za predčasné splatenie pôvodnej hypotéky.

prejsť na článok

Refinancovanie hypotéky – ktoré banky preplatia poplatok za predčasné splatenie?

Refinancovanie hypotéky sa neoplatí vždy. Dôvodom je poplatok za predčasné splatenie mimo výročia fixácie. Niektoré banky pri refinancovaní hypotéky ešte stále preplácajú poplatok za predčasné splatenie pôvodnej hypotéky. Prečítajte si, o ktoré banky ide

prejsť na článok

Ako na refinancovanie hypotéky po 21.3.2016

Slovo refinancovanie hypotéky je teraz počuť na každom kroku. Na zmenu zákona, ktorým sa znižuje poplatok za predčasné splatenie sa intenzívne pripravujú banky aj ľudia. Banky chcú získať nových klientov a ľudia chcú ušetriť vďaka refinancovaniu hypotéky.

prejsť na článok

Ktoré banky vám preplatia poplatok za predčasné splatenie hypotéky?

Banky bojujú o každého klienta. Tento rok začali preplácať náklady na predčasné splatenie hypotéky. Je otázne, či sa im to ešte oplatí. Je to však ich vec. Podstatné je, že to môže pomôcť ľuďom s vyššími úrokmi na hypotékach.

prejsť na článok

Ako postupovať pri vybavovaní hypotéky

„Dvakrát meraj a raz rež“ platí pri vybavovaní hypotéky dvojnásobne. Hypotéku si beriete so sebou na dlhé obdobie. Porovnanie hypoték a výber správnej hypotekárnej banky je preto dôležitý moment. Ako postupovať, ak chcete dobrú hypotéku?

prejsť na článok