Balančný bicykel alebo trojkolka: Čo vybrať pre svoje dieťa?

Hneď ako sa deti naučia chodiť a zbadajú tieto kolesové dopravné prostriedky, chcú i oni zažiť nové dobrodružstvá. Trojkolky (https://www.krpci.sk/bicykle/banwood-trike-biela/) aj balančné bicykle (https://www.krpci.sk/odrazadla-a-kolobezky/banwood-odrazadlo-cervene/) na trhu dominujú v rovnakej miere. Aj preto rodičia často váhajú pri rozhodovaní sa, čo vybrať. Každá voľba preukázateľne pomáha deťom naučiť sa bicyklovať. Zvážte si odpovede na tieto otázky a zamyslite sa nad tým, ktorá možnosť najlepšie vyhovuje Vašim špecifickým potrebám: Akú zručnosť chcete naučiť svoje dieťa ako prvú – pedálovanie alebo balansovanie? Kde bývate? V rovinatej oblasti alebo medzi kopcami? Majú oblasti, po ktorých chcete jazdiť hladký alebo hrboľatý povrch? V akom veku chcete začať učiť svoje dieťa bicyklovať? Chcete, aby Vaše dieťa zostalo blízko Vás alebo sa mohlo voľne pohybovať na bicykli? A aké sú teda výhody balančných bicyklov a trojkoliek? Tu je niekoľko prvkov, ktoré Vám môžu byť pri rozhodovaní nápomocné: a) SAMOSTATNOSŤ VÁŠHO DIEŤAŤA S balančným bicyklom dieťa rýchlo získa samostatnosť. Po niekoľkých pokusoch a omyloch už pre neho ovládanie jeho bicykla vo všeobecnosti nemá žiadne tajomstvá. A ľahko sa mu podarí dostať sa z prekážok, ktoré mu prídu do cesty. Čo znamená, že sa dokáže pohybovať aj ďalej od Vás. Trojkolka taktiež umožňuje deťom jazdiť samostatne a prevziať kontrolu nad svojou jazdou. Ovládanie motorických zručností posilňuje ich sebavedomie. Prekážky sa ale zvládajú ťažšie, a preto často potrebuje k ich prekonaniu pomoc rodiča. Aj keď sa balančný bicykel stáva čoraz obľúbenejším, netreba však zabudnúť na to, že trojkolka je už roky tým najlepším bicyklom, ktorý učí krpcov jazdiť.

prejsť na článok

Renovácia: Kovová retro trojkolka

Nie často sa stretávame s požiadavkou na renováciu detského bicykla. Niet sa čo čudovať, nakoľko renovácia bicykla nie je úplne lacná záležitosť a dieťa nám z krásne zrenovovaného bicykla vyrastie. Ak nechceme bicykel z nostalgických dôvodov predať, ostan

prejsť na článok

„Kontroverzný“ retro bicykel SOBI 20

Od nášho fanúšika prišla požiadavka na prerábku jeho starého bicykla SOBI 20. V prvom rade mal záujem o zaujímavú farebnú kombináciu sivej a oranžovej farby. Tieto farby mal v logu svojej spoločnosti a tak ich chcel preniesť aj na svoj retro bicykel. Ten

prejsť na článok

Obrovská hlava

- Mamička, deti sa mi smejú, že mám obrovskú hlavu! - Nemáš synček, ale prečo si ten bicykel postavil do izbičky? - To nie je bicykel, to sú moje okuliare.

prejsť na článok

Ukradli jej bicykel

Babke ukradli bicykel. Okoloidúci sa jej pýta: Babka a volali ste políciu? Volala , odpovedá babka. A čo vám povedali? Že oni to neboli.

prejsť na článok

Nový bicykel

Jožko dostal nový bicykel. Predvádza sa na ňom otcovi, ktorý sa naňho pozerá z okna. Jožko kričí: - Aha ocko, bez rúk! Po chvíli: - Aha ocko, bez nôh! A potom: - Aha ocko, bež žubov!

prejsť na článok