Az SNS létrehozná a szlovák nemzeti ételek hivatalos jegyzékét

Nyitókép forrása: SITA/Milan Illík A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) úgynevezett nemzeti menü bevezetésével támogatná a szlovákiai idegenforgalmat. Az intézkedés célja az lenne, hogy az ide látogató turisták áttekintést kapjanak Szlovákia bármely szegletének gasztronómiai sajátosságairól. Az SNS-t ezt szombaton jelentette be. Lényegében létre akarják hozni a szlovák nemzeti ételek hivatalos jegyzékét, amelyből kiderülne, hogy [...] Read More... The post Az SNS létrehozná a szlovák nemzeti ételek hivatalos jegyzékét appeared first on Körkép.sk.

prejsť na článok

Bárdos Judit színművész kapta a Kristályszárny-díjat

26. alkalommal adták át a Krištáľové krídlo ( Kristályszárny) díjakat a Pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház épületében. A kitüntetettek között ezúttal egy szlovákiai magyar, Pecháček Bárdos Judit színművész is szerepel.

prejsť na článok

Felsőfokú szakképzés

Az IPARIBAN a középfokú képzésen túl szlovák nyelvű hároméves felsőfokú szakképzés folyik. A jelentkezési lapokat legkésőbb július 30-ig lehet beküldeni. Minden további lényeges információ megtalálható az iskola szlovák nyelvű honlapján. (ipari.edupage.or

prejsť na článok

Digitális tanuló 2023/24

350€ állami hozzájárulás digitális eszköz vásárlására határidő hosszabbítás és új kategória: első évfolyam 2023/24

prejsť na článok

Népszámlálás

MEGKÉRDEZTÉTEK: "Beírhatom a népszámláláskor a magyart, ha a születésemkor az anyakönyvbe szlovák nemzetiséget jegyeztek be?" TERMÉSZETESEN. Szlovákokból egyébként is lesz elég és nekik nem kell a jogaikért számbeli mennyiségeket felmutatni.

prejsť na článok

Kedden 33 fokig emelkedhet a hőmérséklet Dél-Szlovákiában

Kedden 33 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet az ország nyugati és déli részén. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú riasztást adott ki a hőség miatt egyes járásokra. A hőségriadó Pozsony, Nagyszombat, valamint Nyitra, Besztercebánya és

prejsť na článok