Anomálie, ktoré sa môžu vyskytnúť počas používania krbu, sporáku na drevo alebo krbových kachlí.

Počas exploatácie krbu, sporáku na drevo alebo krbových kachlí sa môžu vyskytnúť určité anomálie, ktoré poukazujú na nesprávne fungovani krbu alebo krbových kachlí. Tieto anomálie môžu vzniknúť v dôsledku nesprávnej montáže pece v rozpore s platnou legislatívou, alebo v dôsledku pôsobenia externých faktorov napríklad: prírody.

prejsť na článok

Aký má vplyv komín na kúrenie v krbových kachliach, sporáku na drevo a krbe?

Ako prvé pri postavení krbu, krbových kachlí ale aj sporákov na drevo musíme dbať na to aký máte komín. Prípustný je komín menší od priemeru napojenia kachlí alebo krbu o 10% nie viac!

prejsť na článok

Aký výkon krbu, krbových kachlí alebo sporáka na drevo a pece potrebujete?

Krby, kachle a sporáky na drevo majú aj svoj výkon ktorý určuje každému výrobku certifikačný úrad. Prepočet aký výkon krbu a pece, krbových kachlí použijeme je jednoduchý. Berieme do úvahy tepelné vlastnosti domu.

prejsť na článok

Aký má význam nasávanie z exteriéru pri krbe alebo krbových kachliach?

Na začiatku si musíme uvedomiť že pri horení v krbe, sporáku na drevo alebo krbových kachliach dochádza k spaľovaniu kyslíka a ten potom odchádza von komínom. Význam nasávania s exteriéru je hlavne v tom aby sme si nespaľovali kyslík s domácnosti ktorý je

prejsť na článok

Ako zapáliť oheň v krbe, krbových kachliach?

Otvorte kľučkou dvierka krbovej vložky, krbových kachlí na rošt položte podpaľovač (odporúča sa suchý papier), nato položte malé kusy dreva a následne drevené polená. Neodporúča sa používať syntetické podpaľovače, lebo obsahujú chemické zlúčeniny, ktoré m

prejsť na článok

Aký ma význam sekundárny a terciálny prívod vzduchu do krbu alebo krbových kachlí?

Sekundárny prívod vzduchu - pri krbovej vložke alebo krbovej peci má význam hlavne na čistotu skla pri kúrení. Dym ktorý sa inak osádza na sklo je vzduchom odrážaní od skla a toto ostáva čisté. Je tu aj čiastočná úspora paliva lebo splodiny (dym) je stlá

prejsť na článok