Ako z podkrovia vyťažiť maximum

Podkrovie je jedinečnou formou bývania. Aby sa však stalo pohodlným životným priestorom, treba využiť všetky jeho výhody i slabiny vo svoj prospech. Či už plánujete nové podkrovie, alebo chcete upraviť existujúce, pomôžu vám rady Ing. arch. Tomáša Guniša z architektonickej kancelárie Archisystems.

prejsť na článok

Prieskum: Možno ušetriť peniaze vďaka transformácii podkrovia?

Potreba rozšírenia obytného priestoru sa dá vyriešiť niekoľkými možnosťami. Presťahovať sa, rozšíriť dom o prístavbu alebo jednoducho nadstaviť. Praktickým riešením je aj transformácia podkrovia.

prejsť na článok

Zhodnoťte svoju nehnuteľnosť renováciou podkrovia

Stále viac Slovákov uvažuje o využití svojich podkrovných priestorov. Podľa prieskumov Žilinský kraj v ich aktívnom využívaní dominuje. Transformácia podkrovia sa stáva ideálnym riešením pre rodinné domy, až 72,7 % opýtaných v tom vidí cennú investíciu.

prejsť na článok

Zobytnenie podkrovia vás môže stáť vyše 100 000 eur, vraví architekt. Oplatí sa to?

Skvelá predstava zobytniť povalu, ktorá doposiaľ slúžila len na odkladanie nepotrebných vecí nemusí dopadnúť podľa očakávania. Preto je lepšie si ešte pred začatím rekonštrukcie dať stavbu preveriť skutočným odborníkom. Čo býva pri prácach najnákladnejšie

prejsť na článok

Podkrovie stále aktuálne

Pokusov o zobytnenie podkrovia bratislavského sídliska „500 bytov” si miestni obyvatelia pamätajú niekoľko. Už pred rokom 1989, ale aj neskôr tieto snahy častokrát stroskotali napríklad na zdĺhavom administratívnom procese. Aj po roku 1989 stavebníci ešte

prejsť na článok

Stavebná poradňa: Akú podlahu dať do podkrovia?

Do redakcie sa nám ozval čitateľ s dilemou, týkajúcou sa rekonštrukcie podlahy v podkroví staršieho domu. Tú mu odporúčal aj statik. Na otázku čitateľa odpovedal Mario Ondrejka.

prejsť na článok