Ako ušetriť na hypotéke

Hypotéka síce patrí k najlacnejším úverom na trhu, ale aj napriek tomu na nej môžete veľa stratiť. Čím menej preplatíte na úrokoch, tým viac peňazí zostane na Vašom účte. V tomto článku ponúkam niekoľko tipov ako môžete na hypotéke ušetriť.

prejsť na článok

Ako ušetriť na hypotéke pre mladých niekoľko tisíc eur

Hypotéka pre mladých je vo väčšine prípadov výhodnejšia ako hypotéka bez štátneho príspevku. To je jasné každému. V tomto článku ponúkam ešte zopár inšpirácií navyše, vďaka ktorým môžete na hypotéke pre mladých ušetriť ešte viac.

prejsť na článok

Ako si môžete znížiť úrok na existujúcej hypotéke

Úroky na nových hypotékach sú nižšie ako úroky na hypotékach z minulosti. Bankám tento stav vyhovuje. Čím máte vyšší úrok na svojej hypotéke, tým viac môže banka zarobiť. Kto sa neozve, tak na starej hypotéke platí viac, aj keď nemusí. Ako si môžete zníži

prejsť na článok

Mimoriadne splátky hypotéky? V žiadnom prípade

Mnoho ľudí sa ženie do mimoriadnych splátok hypotéky, aby ju splatili čo najskôr. Momentálne úrokové sadzby sú nižšie ako je úroveň inflácie. Ak máte hypotéku, tak pokračujte v čítaní. Ponúkam návod, ako ušetriť peniaze na hypotéke.

prejsť na článok

Nižšia úroková sadzba Vám ušetrí peniaze

Pri hypotéke je úroková sadzba najpodstatnejší parameter. Čím je úrok nižší, tým nižšie preplatenie dosiahnete. Navyše správnym výberom banky a nastavením fixácie úroku môžete na hypotéku v budúcnosti významne ušetriť.

prejsť na článok

Čo sa stane, ak úrok na vašej hypotéke stúpne na 3% p.a.?

Úrokové sadzby na hypotékach sú na Slovensku najnižšie v histórii. Momentálne väčšina ľudí vie dostať hypotéku s úrokom od 1 až 1,5% p.a. Čo sa ale stane, ak úrok na vašej hypotéke narastie na 3% p.a.? O koľko narastie mesačná splátka?

prejsť na článok