Ako káva mení naše životy

Ako káva mení naše životy Od posledného článku sa veľa zmenilo. Na dlhšiu dobu som sa odmlčal, ale nie preto, že som oddychoval, práve naopak začínam si plniť svoj veľký sen mať svoju vlastnú pražiareň s útulnou kaviarničkou. Nakoľko rozpočet bol obmedzený, okrem inštalačných prác vody, plynu a elektriny sme si  museli vystačiť sami. Verte, neverte každý deň bol jedno veľké dobrodružstvo. Malý domček vedľa hlavnej cesty..NA PRENAJOM..! Pred niekoľkými rokmi tam boli potraviny, potom dedinská krčma Tu? Moja pražiareň? Nie, nie, alebo? Mami? Ocino? Poďme sa nato pozrieť spolu. Zasadla rodinná rada a bolo rozhodnuté! Berieme to!!! Priestor pekný, veľkorysý. Pražiareň, sklady, toalety , ale čo s toľkým  priestorom? Kaviareň ??  YES!!! či??? A ani neviem ako, už sa búra, seká za pár dní tu neostal kameň na kameni:( Preboha!! POMÓÓÓC , čo s tým teraz, každým dňom to vyzerá horšie a horšie.:( Majiteľ nám nechal k dispozícií stoličky kvalitné, ohýbané drevo, no nič, ide sa renovovať. Ocino vyrába stoly z masívneho dubu, barový pult, regále z dreva na prezentáciu našej kávičky Podnosy chceme byť originálni:) Mamina s priateľkou Katkou reštaurujú dvere, vyrábajú obklad, z dreva od suseda:) Musím podotknúť, že to všetko za pomoci analgetík na presilenú ruku. Ale výsledok ich hreje pri srdci:):) Obklad z dosiek, morenie, nátery, brúsenie, kartáčovanie Šikovná kamarátka Táňa maľuje obrazy z kávových plantáži. Podobnosť so šálkami čisto náhodná:) Popri tom nezabúdame ani na tvorbu novej marketingovej komunikácie. Logo, vizitky, nové obaly na kávuto, prečo toto všetko robíme. Bolo to ťažké, náročné, často výsledok v nedohľadne Ale nakoniec som rád, veľmi šťastný, že Vám spoločne môžme predstaviť priestory, kde Vás všetkých radi uvítame:) Nedá mi nakoniec poďakovať celej mojej rodine za podporu, ocinovi za šikovné ruky, mamine za to, že do toho ide so mnou, Miškovi / moj malý bráško/ za skvelé nápady, babine, že sa o nás obetavo stará a v neposlednom rade mojej Katke, ktorá vo všetkom stojí pri mne:) Príspevok Ako káva mení naše životy zobrazený najskôr incuple.

prejsť na článok

Dopad karantenných opatrení na seniorov a imobilných ľudí -- doporučenia

Aké sú dopady pandémie na ľudí na Slovensku? Pandémia koronavírusu na Slovensko dorazila už v marci 2020. Od tej doby zasiahla nielen naše zdravotníctvo, ekonomiku a hospodárstvo, ale aj naše životy - životy bežných ľudí. „Zníženie platu sa najvia

prejsť na článok

Káva piccolo, existuje alebo nie?

Káva, ktorá vyvoláva kontroverzie v celom kávovom svete. Je to (alebo nie?) káva piccolo, ktorú si v dnešnom článku bližšie predstavíme.

prejsť na článok

Robiť kávu najlepšie, ako sa dá, znamená robiť kávu pre ľudí

Slovenská katolícka charita (https://www.charita.sk/) nakupuje kávu od Zlatého Zrnka. Ak ste nás niekedy stretli na niektorom z podujatí, bola to práve táto zlato-zrnková charitná káva (https://www.charitnyshop.sk/kava-a-caj/charitna-kava/?design), ktorú

prejsť na článok

Káva z Brazílie

Pán Veselý je na návšteve a pochvaľuje si: - To je ale dobrá káva. - Manžel ju priniesol až z Brazílie , vraví susedka. - Nehovorte! A ešte je teplá.

prejsť na článok

Káva na zaspanie

Káva na rýchle zaspanie zdarma! Zn.: Návšteva u vás.

prejsť na článok