Ako donútite svoju banku, aby vám znížila úrok na hypotéke?

Úroky na hypotékach klesli na historické minimá. Banky útočia svojim marketingom z každej strany a novým klientom ponúkajú extra nízke úroky. Noví klienti dostanú bežne úrok pod 2%. Avšak existujúci klienti tej istej banky častokrát platia omnoho viac. Ako donútite svoju banku, aby vám znížila úrok na existujúcej hypotéke?

prejsť na článok

Ako si môžete znížiť úrok na existujúcej hypotéke

Úroky na nových hypotékach sú nižšie ako úroky na hypotékach z minulosti. Bankám tento stav vyhovuje. Čím máte vyšší úrok na svojej hypotéke, tým viac môže banka zarobiť. Kto sa neozve, tak na starej hypotéke platí viac, aj keď nemusí. Ako si môžete zníži

prejsť na článok

Čo sa stane, ak úrok na vašej hypotéke stúpne na 3% p.a.?

Úrokové sadzby na hypotékach sú na Slovensku najnižšie v histórii. Momentálne väčšina ľudí vie dostať hypotéku s úrokom od 1 až 1,5% p.a. Čo sa ale stane, ak úrok na vašej hypotéke narastie na 3% p.a.? O koľko narastie mesačná splátka?

prejsť na článok

Stavebná sporiteľňa Wüstenrot znížila v marci úrok na stavebnom sporení na 1%

Úroky na bankových produktoch nám dlhodobo klesajú. Spolu s nimi ide dole aj stavebné sporenie. Ak ho máte aj vy, tak ste si to určite všimli. Stavebná sporiteľňa Wüstenrot znížila od 15.3.2016 základný úrok na stavebnom sporení pri nových zmluvách na 1%

prejsť na článok

PSS zaskočila klientov. Znížila im úrok na sporení na 0,5% p.a.

PSS v lete poslala klientom listy, že im na stavebnom sporení zníži úrok na 0,5% p.a. Stavebné sporenie postupne stráca na atraktivite. Toto je ďalší dôkaz. Čo je lepšie, nechať peniaze v stavebnom sporení alebo ich presunúť niekde inde.

prejsť na článok

Refinancovanie hypotéky pre mladých sa oplatí len výnimočne

Niektoré hypotéky pre mladých, hlavne tie z minulosti, majú pomerne vysoký úrok. Ešte pár rokov dozadu bolo bežné, že na hypotéke pre mladých bol úrok bez zvýhodnenia aj 5%. Občas za mnou prichádzajú ľudia s požiadavkou na refinancovanie takejto hypotéky.

prejsť na článok