Advokačné aktivity: poradenstvo a účasť na tvorbe politík

Súčasťou našej činnosti je od začiatku poradenstvo rodinám pri presadzovaní záujmov detí, mladých ľudí a jednotlivcov s AS a VFA. Poradenstvo realizujeme online, osobne aj telefonicky. Týka sa problémov so školskou integráciou, individuálnych výchovno vzdelávacích programov, prevencie núteného homeschoolingu ale aj kompenzácií, odvolaní voči rozhodnutiam úradov a podobne. Podporu poskytujeme aj v téme zamestnávania a osobného rozvoja. Konferencie a potreby našich detí Zúčastňujeme sa na konferenciách ako bola Bezpečná škola, realizované CENADou, konferencie Cesty k inklúzii realizované členskou organizáciou A Centrum, konferencia organizácie EPIC v rámci projektu Záruky pre mladých na lokálnej úrovni, ktoré sa venovala zamestnávaniu mladých ľudí aj so znevýhodnením v partnerstve s fínskym mestom Turku, či konferencie Dva milióny budúcností, organizovanej Iuventou, kde sme pracovali v sekcii týkajúcej sa inklúzie. Dva milióny- to je počet mladých ľudí od 0 do 30 rokov na Slovensku. Stratégia práce s mládežou je prijímaná každé 4 roky Vládou Slovenskej republiky, a výstupy z konferencie boli súčasťou Akčného plánu na roky 208 2020. Tvorba politík aj mestá a obce tvoria koncepcie a plány svojej činnosti. Zapojili sme sa do tvorby koncepcie školstva v meste Zvolen, do spomínaného akčného plánu k Stratégii práce s mládežou, do pripomienkovania zákonov. The post Advokačné aktivity: poradenstvo a účasť na tvorbe politík appeared first on OZ HANS.

prejsť na článok

Webinár Ako si tvoriť zábavné aktivity online

Dnes o 17:00 sa na Vás tešíme LIVE v tejto udalosti Webinár online aktivity The post Webinár Ako si tvoriť zábavné aktivity online appeared first on OZ HANS.

prejsť na článok

OĽANO chce 500 eur za účasť vo voľbách pokryť mimoriadnou daňou pre rafinérie

Hnutie OĽANO chce odmenu 500 eur za účasť vo voľbách pokryť v štátnom rozpočte mimoriadnou daňou pre rafinérie. Návrh na jej zvýšenie a predĺženie platnosti je už v Národnej rade v druhom čítaní a hlasovať by sa o nej malo na najbližšej marcovej schôdzi.

prejsť na článok

Rastislav Banas

Maximálna spokojnosť. Profesionálny prístup. Super ochota a kvalitné poradenstvo. Odporúčam (Translated by Google) Maximum satisfaction. Professional approach. Super willingness and quality advice. I recommend The post Rastislav Banas appeared first on Do

prejsť na článok

Neoficiálnym víťazom druhého kola volieb prezidenta je P. Pellegrini.

Volebná účasť zatiaľ dosahuje 60,19 percenta. The post Neoficiálnym víťazom druhého kola volieb prezidenta je P. Pellegrini. appeared first on Slobodný vysielač.

prejsť na článok