Aby kuchynské nože zostali ostré

Varenie – Rady z kuchyne Potrebujeme ich pri varení a krájaní chleba či zeleniny denne. Súprava nožov nechýba asi v žiadnej kuchyni. Zvyčajne si dáme záležať pri kúpe, no pri zaobchádzaním s týmito pracovnými pomôckami sme už menej obozretní. Čo robiť, aby nám rýchlo neotupeli? V prvom rade nepatria do zásuvky v linke, pretože kontaktom a narážaním o naberačky, vidlice a iné nože môže čepeľ noža stratiť svoju ostrosť. Najlepšie je nože ukladať do dreveného stojanu s otvormi alebo na magnetickú lištu. Opatrní by sme mali byť aj pri ich čistení. Neklaďme ich nikdy do dresu plného riadov a hrncov, ľahko otupia. Z toho istého dôvodu radšej nože umývajme ručne s hladkou stranou hubky a trochou saponátu a nikdy nie drôtenkou alebo drsnou stranou hubky. A keď ich už chceme dať do umývačky riadu, tak ich ukladajme veľmi uvážlivo. V žiadnom prípade sem však nepatria nože s drevenou rúčkou. Nikdy nekrájajme potraviny v hrnci, na tanieri alebo na sklenenej doske, sú to všetko na kontakt tvrdé materiály, lepšia je drevená alebo plastová doska. Pri krájaní mäsa je pre ostrosť čepele nebezpečná aj kosť. Problémom môžu byť aj príliš horúce potraviny a používanie jedného noža na čistenie a krájanie všetkých druhov požívatín. Treba si určiť, ktorým budeme krájať chlieb, ktorým mäso a ktorým zase zeleninu či syr. Napriek snahe udržať ich v kondícii čo najdlhšie, zákon fyziky nepustí a po čase už čepeľ nebude tak ostrá. Ak sa nám nebude dať krájať mäso či paradajky tak ľahko, treba nože nabrúsiť. Môžeme to skúsiť najprv s ocieľkou, na tú však treba cvik, alebo nôž jemne prebrúsiť brúskou či špeciálnym brúsnym papierom. Efekt po nabrúsení mechanickou brusičkou so systémom otáčavých koliesok je krátkodobý. Kvalitnejšie sú elektrické brúsky s diamantovým kotúčikom. Ak sa chceme podobných problémov zbaviť, môžeme sa obrátiť na profesionálov alebo si kúpiť keramické nože, ktoré aj bez brúsenia zostanú dlho ostré. redakcia Doma a Rada, FOTO: www.pixabay.com Ďalšie informácie, praktické rady a zaujímavé články o varení, zdraví a tvorbe útulného domova nájdete na stránke www.domarada.sk.

prejsť na článok

Nože na zberacie vozy a lisy overená kvalita od spoľahlivého výrobcu

Poľnohospodárstvo predstavuje jeden z kľúčových faktorov udržateľného globálneho rozvoja a napomáha k zlepšeniu kvality života stúpajúcej svetovej populácie.  Sme presvedčení o tom, že našim poslaním je vyrábať produkty, ktoré sú založené na inovatívny

prejsť na článok

MUŽ BEZ NOŽA JE AKO MUŽ BEZ ŽIVOTA

Rybár, lovec, outdoorista? Vojak, policajt, ​​záchranár? Nemusíte patriť ani do jednej z uvedených skupín, aby ste ocenili nože novej značky Ruike. Kvalitný nôž totiž ocení každý muž. Na nože Ruike sa jednoducho môžete spoľahnúť. Na trh ich uviedol výrobc

prejsť na článok

Správny mäsiar sa nezaobíde bez mäsiarskeho noža. Ako by mal kvalitný mäsiarsky nôž vyzerať?

Či už ide o kuchárov alebo mäsiarov, bez kvalitného noža na mäso sa nezaobíde skutočne nikto. Ak si vyberiete tento produkt správne, zaručí vám to rýchle a efektívne rezanie. Predsa len, nie je čas strácať čas tupými nožmi, ktoré nedokážu prekrojiť ani kú

prejsť na článok

FONTANA, a.s. prináša na trh extra kvalitu nožov

Spoločnosť FONTANA, a.s. vyvíja svoju činnosť od roku 1991 a v súčasnosti patrí k jedným z najväčších výrobcov nožov a rezných častí poľnohospodárskych strojov. Náš výrobný sortiment zahŕňa viac než 800 typov produktov na zber, spracovanie a prípravu krmo

prejsť na článok

Kuchynské batérie Schock

Kuchynské batérie Schock: Výnimočná spoľahlivosť a štýlový dizajn Pri nákupe nových kuchynských batérií je dôležité zvoliť si spoľahlivý a kvalitný výrobok, ktorý splní vaše očakávania. Jednou z popredných značiek na trhu je Schock, ktorá ponúka širokú šk

prejsť na článok