5 mýtov omravcoch, ktorým verí väčšina zvás

Mýtus: Mravce sú škodlivé pre záhradu. Pravda: Väčšina druhov mravcov je prospešných pre záhradu, pretože konzumujú hmyz, ktorý môže poškodiť rastliny. Tiež pomáhajú pri rozkladaní organickej hmoty a pri prenose osiva, čo môže prispieť ku kvalitnejšiemu pôdnu prostrediu. Mýtus: Mravce sa nedajú odradiť od navštevovania vašej záhrady. Pravda: Existuje mnoho prírodných spôsobov, ako môžete odradiť mravce od navštevovania vašej záhrady, ako je napríklad použitie rastlín s nepríjemnou vôňou alebo fyzické bariéry, ako sú mreže alebo plastové vaky. Mýtus: Mravce sa dokážu dostať do akéhokoľvek priestoru. Pravda: Mravce sú schopné prejsť cez štrbiny a medzery, ale nemôžu prechádzať cez úplne nepriepustné materiály, ako sú napríklad hrubé gumové tesnenia alebo malty. Mýtus: Mravce sa nedajú zabiť. Pravda: Mravce sú schopné prežiť aj v extrémnych podmienkach, ale stále sú citlivé na rôzne prostriedky, ktoré môžu byť použité na ich odstránenie, ako sú chemikálie alebo fyzické bariéry. Mýtus: Mravce sú všetko rovnaké. Pravda: Existuje mnoho druhov mravcov, ktoré sa líšia vo svojich správaní, vzhľade a životnom štýle. Napríklad niektoré druhy sú socializované a žijú v kolóniách, zatiaľ čo iné sú samotárske a žijú v malých skupinách. Príspevok 5 mýtov o mravcoch, ktorým verí väčšina z vás je zobrazený ako prvý na Mravce.sk.

prejsť na článok

5 mýtov, ktoré vyvracia funkčná medicína

Jeden človek, akokoľvek oddaný svojej pravde, nemôže mávnutím ruky odstrániť výsledky vedcov, ktorí sa skúmaním dlhodobého zdravia zaoberajú väčšinu svojho života. Samozrejme platí, že jedna štúdia ešte nič nepotvrdzuje. Ide o viacnásobne testovanie, ktor

prejsť na článok

BMW si zaregistrovalo názov X8. Bude to obrie SUV-kupé?

Niektorí analytici predpokladajú, že móda SUV je na vrchole a postupne začne ich popularita klesať. No BMW im verí. Až tak, že chystá nový, monumentálny model. Okrem X8 aj ostrú verziu X8 M.

prejsť na článok

Väčšina všetkých symptómov chorôb je prejavom liečenia

The post Väčšina všetkých symptómov chorôb je prejavom liečenia appeared first on Celostné zdravie - vzdelávanie a poradenstvo.

prejsť na článok

Architektonický dlh

Aj vy sa určite sústredíte na inovácie, rast biznisu a moderné technológie. Pravdepodobne však väčšina vášho aplikačného portfólia vznikla v dobe, keď aktuálne moderné technológie ešte neboli dostupné. Je zrejmé, že všetku novú infraštruktúru budujete na

prejsť na článok

Podpora výstavby nabíjacích staníc pre elektromobily je spustená

Ministerstvo hospodárstva SR už v najbližšom týždni zverejní dlho avizovaný program na podporu výstavby nabíjacích staníc pre elektromobily. Obce, mestá a vyššie územné celky budú môcť žiadať o finančný príspevok na vybudovanie vlastnej nabíjacej stanice.

prejsť na článok