3D tlač už ma čo povedať aj v stavebníctve

3D tlač v stavebníctve. Propagátori týchto postupov tvrdia, že s pomocou stavebnej 3D tlačiarne vytvoria celý dom za jediný týždeň. Video, ktoré môžete vidieť v tomto článku, zachytáva tlačiareň na betón, ktorý je ručne prekladaný oceľovou výstužou. 3D tlač sa testuje sa na objekte o veľkosti dvojmiestnej garáže pri teplote okolo nula stupňov Celzia (údajne z dôvodov preverenia možností technológie fungovať za reálnych podmienok). Zo záznamu  sú však zjavné že 3D tlač má časové prestrihy medzi jednotlivými vrstvami kladeného materiálu. Ak ním je skutočne bežný betón, vyvoláva to otázku, ako dlho je nutné po vytvorení každej vrstvy počkať na jej zatuhnutí, čo by mohlo celý proces značne natiahnuť. Jan Homola, 3D-tisk.cz http://3dspectrum.sk/ The post 3D tlač už ma čo povedať aj v stavebníctve appeared first on 3D Spectrum - 3D tlač.

prejsť na článok

Martel Trade

Grafické práce, branding vozidiel (dodávka, osobné auto), potlač textilu, tlač bannerov, tlač roll-up, branding solárnych panelov, tlač katalógov, výroba štítkov.

prejsť na článok

Automobilový priemysel a 3D tlač

Automobilový priemysel je ďalšou oblasťou, kde 3D tlač prináša množstvo možností a využití. Tu je niekoľko príkladov:Prototypovanie: 3D tlač môže byť použitá na výrobu prototypov nových dielov alebo celých vozidiel. To zjednodušuje proces vývoja nových vo

prejsť na článok

Setcar

Polep celej firemnej flotily, branding prevádzky, tlačoviny, vizitky, foldre, reklamné predmety, id karty.

prejsť na článok

McDonalds

Branding prevádzky McDonalds McDrive, tlač reklamných bannerov, fólie pre architektúru na prevádzkach.

prejsť na článok

Subway

Grafické spracovanie, billboardy, reklamy v podchodoch, roll-upy, tlačoviny, potlač textilu, branding prevádzky v Žiline (Aupark).

prejsť na článok