10 otázok o bezkofeínovej káve

Bezkofeínová káva sa v posledných rokoch teší vzrastajúcej popularite. Stále je však okolo nej veľa otázok a my sme sa rozhodli, že vám odpovede na najčastejšie z nich zhrnieme do krátkeho blogu.

prejsť na článok

Bezkofeínová káva ako sa vyrába, ako chutí a tiež pár slov o kofeíne.

Vedeli ste, že vznik, resp. objavenie bezkofeínovej kávy sa datuje do roku 1905? Kávu nešťastne zaplavila morská voda a vyplavila z nej kofeín. Iste z toho neboli nadšení a hoci v tom čase ich to zrejme nepotešilo, začala sa cesta bezkofeínovej kávy. Pár

prejsť na článok

Narodenie

Dve blondínky sú na káve. Jedna sa pýta druhej: - Kde si sa narodila? - V nemocnici. - Chúďa a čo sa ti stalo?

prejsť na článok

Tradičný recept na domáce sušienky

Domáce sušienky k popoludňajšej káve sú pohostením, ktoré máloktorý návštevník odmietne. Recept je jednoduchý a rýchly. Do ich výroby môžete zapojiť aj deti.

prejsť na článok

Organická káva alebo kvalita

Či už hovoríme o organickej, bio alebo eko káve, všetky znamenajú to isté. Ide o kávy, ktoré sa vyrábajú ekologicky zodpovedným spôsobom. Pestovatelia, ktorí kávu pestujú, sa snažia zachovať kvalitu pôdy, vody a rešpektovať zvieratá a prírodu.

prejsť na článok

Silvestrovské kávové nápoje (Coffee In Good Spirits)

Rok 2022 sa blíži ku koncu a mnohí z nás sa pripravujú na oslavy príchodu nového roka. Možno už máte v chladničke sendviče a šumivé víno, ale čo tak si tento Silvester trochu oživiť a spojiť našu lásku k dobrej káve s kvapkou niečoho ostrejšieho?

prejsť na článok